Algemeen

Zakboekje 'Tools en modellen Positief Coachen'

Tools en modellen voor het ontwikkelen van winnaars in de sport en in het verdere leven. Sportcoachen van kinderen vreet energie! En dat merk je: na een training of wedstrijd heb je de ‘accu’ leeg! Dit zakboekje met tools, modellen, adviezen van topcoaches en 10×10 Gouden Regels voor Sportcoaches, helpt je, dit opladen van de accu te versnellen en te vergemakkelijken. Lees thuis na iedere training of wedstrijd eens één of twee bladzijden door. Voor een deel ken je de inhoud, maar vrijwel niemand handelt altijd naar alle regels. Download het zakboekje (als pdf-file)

Zakboekje 'Achtergronden Positief Coachen'

Onderzoek en achtergronden voor het ontwikkelen van winnaars in de sport en in het verdere leven. Eén van de meest belangrijke periodes in de ontwikkeling van kinderen is de basisschoolperiode. In deze periode ervaren kinderen verschillende biologische, psychologische en sociale veranderingen die een basis vormen voor het volwassen leven. Naast de thuissituatie, zijn de school, de sportvereniging en de buurt in deze leeftijdsfase erg belangrijk voor kinderen. Zelfvertrouwen en gevoel van competentie (bekwaamheid) staan hierin centraal. Kinderen leren in deze periode hoe het is om ergens goed in te zijn en dus zelfvertrouwen te ontwikkelen, maar kunnen ook juist een gevoel van minderwaardigheid en faalangst ontwikkelen indien ze ergens minder goed in zijn. Dit zakboekje geeft de achtergronden (en het belang) van het Positief Coachen Programma. Download het zakboekje (als pdf-file).

Muziek Positief Coachen Programma

De tune van het Positief Coachen Programma is ‘Harder, Better, Faster, Stronger’. Je wilt dat jouw team fanatieker, beter, sneller en sterker is. Logisch! Soms schiet je daar in door als het even tegen zit. Bijvoorbeeld door negatieve feedback te geven. En veel negatieve feedback leidt uiteindelijk tot verslechtering van prestaties, verminderde motivatie, verminderd zelfvertrouwen en een slechtere verstandhouding tussen coach en sporter. En dat wil je natuurlijk niet! Je bereikt veel meer als jonge spelers plezier en zelfvertrouwen hebben. Dat is de essentie van het Positief Coachen Programma. Door de tools van het Positief Coachen Programma toe te passen, kunnen trainers, coaches en team(bege-)leiders zorgen dat jonge kinderen ook op langere termijn het plezier in het sporten behouden en met zelfvertrouwen blijven sporten. Daardoor ontwikkelen (jonge) spelers zich bovendien beter, waardoor zij (op termijn) fanatieker, beter, sneller en sterker zijn! Harder, Better, Faster, Stronger door het Positief Coachen Programma dus! Naast de tune van het Positief Coachen Programma tref je in de afspeellijst ook andere muziek en video’s aan die je tijdens de lesprogramma’s kunt gebruiken. Ga naar de afspeellijst.

Poster Positief Coachen

De poster van het Positief Coachen Programma zou u in de kantine kunnen ophangen als aankondiging van de cursus. Download hier de poster.

Certificaat van Deelname

Na afloop van de cursus hebben deelnemers een blijvende herinnering! Download het certificaat.

Sportverenigingen kunnen gratis alle (les)materialen, tools en overige informatie op deze website gebruiken en verspreiden onder de volgende voorwaarden: (1) In/op alle (les)materialen, tools en overige informatie van Stichting Jeugdsport dient het volgende duidelijk te zijn vermeld: Copyright © Stichting Jeugdsport of anders aangegeven | Alle rechten voorbehouden. (2) De (les)materialen, tools en overige informatie op deze website mogen niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Indien hierover onduidelijkheden of vragen zijn, neemt u dan contact op met de Stichting: info@jeugdsport.info. Als u met het lesmateriaal aan de slag gaat ontdekt u ongetwijfeld omissies of dat sommige onderwerpen niet op uw praktijksituatie van toepassing zijn. Daarom zijn we benieuwd naar uw ervaringen én suggesties voor verbetering van het lesmateriaal: info@jeugdsport.info.